10 Τρόποι να βελτιώσεις την Διαδικτυακή Παρουσία της Επιχείρησης σου

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις ισχυρή διαδικτυακή παρουσία στη σημερινή διαδικτυακή αγορά. Μπορείς να προσεγγίσεις περισσότερα άτομα, αν έχεις ένα brand που ασκεί επιρροή στο διαδίκτυο.

Έχεις την δυνατότητα να δείξεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρεις στους τωρινούς αλλά και στους δυνητικούς πελάτες. Με αυτό τον τρόπο, περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα σου, αλλά και το φυσικό σου κατάστημα στην περίπτωση που έχεις.

Παρακάτω υπάρχουν 10 αποτελεσματικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησης σου.

#1 Δημιούργησε βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα για κινητές συσκευές

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις και να αυξήσεις την διαδικτυακή παρουσία σου είναι να δημιουργήσεις μια επίσημη ιστοσελίδα για την επιχείρηση σου.

Θα πρέπει η ιστοσελίδα σου να έχει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης, βελτιστοποιημένες εικόνες και design που να ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές. Πειραματίσου με την ιστοσελίδα σου αλλά μην ξεχνάς ότι πρέπει να κρατάς επαγγελματικό ύφος.

Ενσωμάτωσε γραμματοσειρές, χρώματα, κείμενο, βίντεο και εικόνες που σχετίζονται με το brand σου και δημιούργησε χρήσιμο περιεχόμενο που να ταιριάζει στην προσωπικότητα του αγοραστή σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή να απευθυνθείς στους ειδικούς μας για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου οι οποίοι θα σου δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό, επαγγελματικό site βελτιστοποιημένο για μηχανές αναζήτησης.

#2 Δημιούργησε λίστα Email για να βελτιώσεις την διαδικτυακή παρουσία σου

Η δημιουργία μιας λίστας email είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πετύχεις. Από την στιγμή που θα έχεις μια ολοκληρωμένη λίστα, θα μπορέσεις να προσελκύσεις πιθανούς πελάτες.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείς να δημιουργήσεις μια λίστα email είναι να δημιουργείς περιεχόμενο στο οποίο πρέπει να εγγραφούν οι πελάτες σου για να έχουν πρόσβαση.

Ένα μηνιαίο newsletter θα βοηθήσει επίσης στην προώθηση της επιχείρησης σου και στη προσέλκυση δυνητικών πελατών. Μπορείς να προωθήσεις το newsletter σου ονλαιν σε περισσότερους χρήστες χρησιμοποιώντας call to action.

 #3 Ενίσχυσε την στρατηγική SEO του site σου

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι μια διαδικασία που αυξάνει την επισκεψιμότητα του site σου, βελτιώνει την αναγνώριση του brand σου και την διαδικτυακή παρουσία σου.

Αυτή η στρατηγική βοηθά τους πιθανούς πελάτες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν την ιστοσελίδα σου και να την επισκεφτούν, όταν αναζητούν όρους που σχετίζονται με το brand σου. Το SEO μπορεί επίσης, να βοηθήσει την ιστοσελίδα σου να ανέβει στην κατάταξη των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

#4 Ενίσχυσε την διαδικτυακή παρουσία σου δημιουργώντας  χρήσιμο περιεχόμενο για το κοινό σου

Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσεις περισσότερους χρήστες είναι να δημιουργείς περιεχόμενο που να παρέχει αξία στους δυνητικούς σου πελάτες. Με αυτό τον τρόπο, θα «συστήσεις» το brand σου, θα δείξεις την ταυτότητα της επιχείρησης σου στον κόσμο και θα ενισχύσεις την διαδικτυακή παρουσία σου.

#5 Η επιχείρηση σου πρέπει να έχει παρουσία στα social media

Σχεδόν 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα. Αν η επιχείρηση σου δεν έχει παρουσία στα social media, οι πελάτες σου ενδέχεται να μην γνωρίζουν την ύπαρξη σου.

Τα social media σου δίνουν την δυνατότητα να αλληλεπιδράς άμεσα με τους χρήστες και να δημιουργήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό-στόχο σου. Ανακάλυψε ποιες πλατφόρμες social media χρησιμοποιεί το κοινό σου και κάνε αισθητή την παρουσία σου.

call to action διαδικτυακή παρουσία

#6 Να είσαι ενεργός για να βελτιώσεις την διαδικτυακή παρουσία σου

Για να βελτιώσεις την διαδικτυακή παρουσία σου, η επιχείρηση σου πρέπει να είναι ενεργή στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δημοσιεύεις τακτικά στην ιστοσελίδα σου και στις σελίδες σου στα social media. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείς με τους followers σου και να συμμετέχεις σε συζητήσεις που αφορούν τον κλάδο της επιχείρησης σου.

Θες να δημιουργήσεις ένα δυνατό site με ισχυρή διαδικτυακή παρουσία; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#7 Διασυνδέσου με άλλες επιχειρήσεις, για να αυξήσεις την διαδικτυακή παρουσία σου

Ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσεις την διαδικτυακή παρουσία σου είναι να αναπτύξεις σχέσεις με άλλους ανθρώπους του κλάδου σου, με τους οποίους έχεις κοινά ενδιαφέροντα.

Ζήτησε από bloggers και podcasters που είναι σχετικοί με τον κλάδο σου να προβάλλουν την επιχείρηση σου. Η δημιουργία σχέσεων και η συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις, θα βοηθήσει το brand σου να εμφανίζεται σε περισσότερους τομείς στο διαδίκτυο.

#8 Υιοθέτησε νέες πλατφόρμες social media

Θα πρέπει να είσαι ενημερωμένος για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί, είτε πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα social media, είτε για μια νέα τεχνολογία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να υιοθετήσεις πρώτος μια νέα τεχνολογία και μια όχι και τόσο δημοφιλή πλατφόρμα social media.

Οι μικρότερες πλατφόρμες social media έχουν υψηλότερο engagement rate (ποσοστό αλληλεπίδρασης), που σημαίνει ότι το brand σου θα γίνει αντιληπτό από περισσότερους χρήστες.

#9 Διαφήμισε την επιχείρηση σου στο διαδίκτυο

Η επιχείρηση σου μπορεί επίσης να ενισχύσει την διαδικτυακή παρουσία της μέσω της ονλαιν διαφήμισης ή του paid search marketing (μάρκετινγκ αναζήτησης επί πληρωμή PPC). Όταν η διαφήμιση σου εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αυξάνει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου.

#10 Ανάλυσε τα αποτελέσματα σου

Μόλις αρχίσεις να εφαρμόζεις στρατηγικές για να ενισχύσεις την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησης σου, πρέπει να αναλύσεις τις προσπάθειες σου και να δεις ποιες λειτουργούν και ποιες όχι.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετρήσεις από διαφορετικούς ιστότοπους, όπως η Google για να διαπιστώσεις αν το SEO σου λειτουργεί σωστά. Έχε υπόψη σου ότι δεν θα δεις άμεσα αποτελέσματα από το SEO.Θα πάρει αρκετό χρόνο, αλλά μετέπειτα θα δεις ότι άξιζαν οι προσπάθειες σου.


Σχετικά Άρθρα

Γιατί χρειάζεται εταιρικό site η επιχείρησή σου
Πως να Αυξήσεις την Αλληλεπίδραση με το Κοινό σου (Engagement) στα social media
Πώς να Βελτιώσεις το Conversion Rate του site σου

ξεκινα τωρα

Φέρε την Επιχείρηση σου στην Ψηφιακή Εποχή