Εταιρεία SEO: Πως να επιλέξεις εταιρεία SEO σε 5 απλά βήματα

Το να γνωρίζεις τι μπορεί να προσφέρει μια καμπάνια SEO και πώς να επιλέξεις εταιρεία SEO μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία. Όμως χρειάζεται πρώτα λίγη προσοχή στην επιλογή.

Ωστόσο γνωρίζω πως για να βρίσκεσαι εδώ και να ψάχνεις για το πως να επιλέξεις εταιρεία SEO είσαι ήδη σε πολύ καλό δρόμο. Γιατί; Μα επειδή ήδη έχεις καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το SEO και πόσο μπορεί να σε βοηθήσει.

Χρειάζεται αφοσίωση, δέσμευση, πόρους και συνεχή ενασχόληση προκειμένου οι προσπάθειές σου να έχουν κορυφαία αποτελέσματα. Και όλο αυτό μπορεί τελικά να σε αποσπάσει από αυτό που ξέρεις καλύτερα: να τρέχεις την επιχείρησή σου.

Οπότε το να επιλέξεις μια εταιρεία SEO εκτός της επιχείρησής σου, μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις γρηγορότερα σε νέες πωλήσεις.

Πέραν αυτού, ένα digital agency έχει μεγαλύτερη τεχνογνωσία στο κομμάτι της ψηφιακής παρουσίας και είναι ενήμερο όλων των νέων τάσεων και αλλαγών. Κι αυτό διασφαλίζει ότι θα διαμορφωθεί μια αποτελεσματική στρατηγική για να φέρει τα πιο ταιριαστά αποτελέσματα ειδικά για το δικό σου brand.

Πως μπορεί μια εταιρεία SEO να σε βοηθήσει;

Προτού προχωρήσουμε όμως, ας δούμε λίγο τα οφέλη που μπορεί να σου φέρει μια εταιρεία  SEO που δουλεύει για εσένα. Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και εδώ. Αν λοιπόν γίνει σωστά, μπορείς να περιμένεις τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το κοινό (leads)
  • Περισσότερες πωλήσεις
  • Μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα του brand
  • Βελτιωμένη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης
  • Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο site
  • Μεγαλύτερη ικανοποίηση χρηστών
  • Καλύτερη μετατροπή επισκεπτών σε πελάτες
  • Απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά
  • Υπερκέραση των ανταγωνιστών

Και όλοι συμφωνούμε ότι για να τα πετύχεις όλα αυτά το να δουλέψεις με κάποιον SEO expert είναι ο σωστός τρόπος. Αλλά τελικά η ερώτηση του πως να επιλέξεις εταιρεία SEO παραμένει.

Και είναι λογικό αυτό. Με την αγορά να έχει πλημμυρίσει από ειδικούς και «ειδικούς» πως μπορείς να ξέρεις ποιος είναι η καλύτερη επιλογή;

Επιπλέον επειδή το SEO απαιτεί μακροχρόνια συνεργασία, το να ξεκινήσεις με κάποια εταιρεία SEO είναι σαν να ξεκινάς μια μακροχρόνια σχέση. Και όπως συμβαίνει με κάθε πετυχημένη σχέση, χρειάζεσαι να μπορείς να εμπιστευτείς και να βασιστείς στον άλλο.

Να θυμάσαι ότι το SEO είναι περίπλοκη διαδικασία. Απαιτεί καλή γνώση και προγραμματισμού και μάρκετινγκ. Ο στόχος είναι κοινός: να κάνει το site σου να ξεχωρίζει καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης και να το επισκέπτονται πιο εύκολα και μαζικά οι χρήστες.

Πως να επιλέξεις εταιρεία SEO που ταιριάζει στην επιχείρηση σου;

Δεν μπορείς απλά να διαλέξεις ένα όνομα που σου φαίνεται ωραίο. Χρειάζεται να κάνεις την έρευνά σου και να προχωρήσεις με τα μάτια ανοικτά και με μεθοδικότητα. Να 5 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν.

#1 Όρισε τους στόχους SEO

Τσέκαρε τι υπηρεσίες προσφέρει η κάθε εταιρεία SEO. Ποιες από αυτές ταιριάζουν με τους στόχους σου; Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ να περιορίσεις  την αναζήτησή σου και να ξεχωρίσεις καλύτερα το SEO agency που ταιριάζει με τις ανάγκες σου.

Φυσικά, προσοχή σε όσους λένε ότι τα κάνουν όλα. Γιατί συνήθως καταλήγουν να μην κάνουν τίποτα…

Πρώτα απ’ όλα λοιπόν διερεύνηση για το ποια στοιχεία της ψηφιακής παρουσίας σου χρειάζονται δουλειά. Οπότε ξεκίνα με μια ανάλυση του site σου. Χρειάζεται ολόκληρο ανανέωση ή απλά να προσαρμόσεις τον τρόπο που κάνεις SEO;

Αφού αναγνωρίσεις τους στόχους σου, διερεύνησε κατά πόσο αυτοί καλύπτονται από όσα προσφέρει η εταιρεία SEO. Ένα αξιόπιστο agency θα είναι περισσότερο από πρόθυμο να σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Η βελτιστοποίηση χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες: Τεχνική, περιεχομένου, links και local SEO. Αναγνώρισε σε ποια κατηγορία χρειάζεσαι την περισσότερη βελτίωση και δώσε προτεραιότητα σε σχετικές ερωτήσεις. Και μην δεχτείς από των πωλητή να σε οδηγήσει σε προετοιμασμένες απαντήσεις και μονοπάτια…

Ταχύτητα Φόρτωσης του Site: Πώς να την βελτιώσεις Εταιρεία SEO: Πως να επιλέξεις εταιρεία SEO σε 5 απλά βήματα

#2 Επισκέψου την εταιρεία SEO που ξεχωρίζεις

Όπως είπαμε, πρόκειται για μία σχέση. Οπότε φρόντισε να γνωρίσεις τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Οκ, ζούμε στην εποχή του skype, του zoom, και των τηλεφωνημάτων, αλλά είναι άλλο η εξ αποστάσεως επικοινωνία και άλλο να μιλήσετε από κοντά. Με αυτό τον τρόπο θα πάρεις μια αίσθηση των ανθρώπων με τους οποίους θα συνεργάζεσαι.

Αυτή είναι και μια ευκαιρία να τσεκάρεις τον χώρο τους και το πόσο επαγγελματίες είναι. Μια σοβαρή εταιρεία SEO θα έχει και αντίστοιχα γραφεία. Έχουν περάσει κατά πολύ οι εποχές του «ειδικού» που δρούσε από το παιδικό του δωμάτιο.

Κατά την επίσκεψή σου, θα έχεις και την ευκαιρία να συνδεθείς με όλη την ομάδα. Θα σου μιλήσουν για όλα όσα μπορούν να προσφέρουν και θα σου εξηγήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Είναι λογικό να αναμένεις στην εισαγωγική σας συνάντηση, ως ένα βαθμό, μια πρώτη δωρεάν συμβουλευτική. Άλλωστε και οι ίδιοι θα θέλουν να βεβαιωθούν ότι μπορούν να σε βοηθήσουν σε όσα σε απασχολούν. Έτσι θα καταλάβεις το πάθος που έχουν για τη δουλειά και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την επιχείρησή σου.

Κι αν ήδη αναρωτιέσαι για εμάς, βρισκόμαστε σε μοντέρνα γραφεία ακριβώς δίπλα στο Μετρό Αμπελόκηποι και θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε από κοντά.

#3 Σκέψου το κόστος

Πριν επενδύσεις σε κάποια εταιρεία SEO, σκέψου το διαθέσιμο προϋπολογισμό σου. Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις;

Έπειτα πρέπει να ρωτήσεις τι πακέτα SEO προσφέρουν που είναι εντός του budget σου. Μην ξεγελαστείς όμως ούτε από πολύ φτηνές λύσεις (ότι θα βοηθηθείς με οικονομικό τρόπο), ούτε από πολύ ακριβές (ότι για να ζητούν τόσα θα είναι πολύ καλοί).

Ευτυχώς ή δυστυχώς το κόστος που θα σου προτείνουν δεν είναι σχετικό με την απόδοση που θα υπάρχει στα χρήματά σου. Έχουμε δει «ειδικούς» να ζητούν ότι τους έρθει σε χρήματα χωρίς να έχουν ιδιαίτερη διάθεση για δουλειά.

Πλέον αυτού μην δεχτείς λογικές του τύπου «εμείς κάνουμε SEO με αυτό το Χ ποσό» αλλά ζήτα να γίνει κάποια παραμετροποίηση (στις παροχές και την τιμή) αυτού του πακέτου βάσει των εξειδικευμένων αναγκών σου. Συνήθως τα fixed πακέτα SEO κρύβουν από πίσω κάποιον που βαριέται να ασχοληθεί.

Θέλεις να βοηθήσουμε με λύσεις SEO που ταιριάζουν επακριβώς στην επιχείρησή σου; Είμαστε εδώ για σένα.

#4 Δείξε μεγάλη επιφυλακτικότητα σε όσους δίνουν υποσχέσεις

Είναι άλλο πράγμα μια εταιρεία SEO να σου δείχνει το πελατολόγιο της και τα θετικά αποτελέσματα που φέρνει, κι άλλο να σου εγγυάται δήθεν αποτελέσματα.

Να είσαι εξαιρετικά καχύποπτος όταν κάποια εταιρεία SEO υπόσχεται ότι θα βρεθείς άμεσα στην πρώτη θέση της Google ή ότι θα αυξηθούν οι επισκέψεις ή οι πωλήσεις x%. Ο λόγος είναι ότι ο αλγόριθμος της Google και η ιεράρχηση των αποτελεσμάτων αλλάζουν συνέχεια και απροειδοποίητα.

Η δουλειά του SEO είναι να επηρεάσει υπέρ σου την Google και τους χρήστες που κάνουν αναζητήσεις, όχι να τους χειραγωγήσει. Η χειραγώγηση της Google (black hat seo) γίνεται γρήγορα αντιληπτή από την ίδια και κόβεται μαχαίρι με μεγάλες ποινές για το site. Αντίθετα, η διαδικασία του SEO από την φύση της, απαιτεί χρόνο για να αποδώσει και να αρχίσουν τα αποτελέσματα να φαίνονται.

Έτσι η πείρα που έχει και τα χρόνια στον κλάδο που έχει ένα agency είναι καλύτεροι δείκτες του πόσο αξιόπιστο και καλό είναι. Για παράδειγμα, η εταιρεία της Digital3 λειτουργεί από το 1994, οπότε καταλαβαίνεις την εμπειρία και το πελατολόγιο που έχει.

#5 Σκέψου και πέρα από το SEO

Είναι πολύ ωραίο που παίρνεις το SEO σοβαρά. Αλλά σκέψου και το ευρύ πλαίσιο. Τι άλλο χρειάζεται η επιχείρησή σου στον ψηφιακό κόσμο για να προχωρήσει μπροστά από τον ανταγωνισμό;  Σκέψου το σε όρους μετατροπής πελατών και πωλήσεις.

Κάποια SEO agencies προσφέρουν συνολικά ψηφιακά πακέτα με στόχο την ολική βελτίωση της επιχείρησης σου στον digital κόσμο. Χρειάζεται λοιπόν να επιλέξεις εταιρεία SEO που έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για να πάει το brand σου σε νέα ύψη. Για αυτό, θα χρειαστεί να μάθεις περισσότερα για τις υπηρεσίες περιεχομένου, social media και διαφήμισης που προσφέρουν.

Το SEO αποτελεί μια πολύτιμη επένδυση που δεν μπορείς και δεν πρέπει να προσπεράσεις σαν μια απλή τεχνική αργό. Αντίθετα, είναι κάτι που καλό είναι να ξεκινήσεις όσο πιο άμεσα γίνεται. Στην πραγματικότητα, θεώρησέ το σαν την ιδανική ευκαιρία να δημιουργήσεις μεγαλύτερη αναγνώριση και αξία στο brand σου. Με την σωστή στρατηγική, το site σου μπορεί να αποκτήσεις περισσότερους και πιο ποιοτικούς επισκέπτες.

Εάν το επιτρέπει το budget σου, το να προσλάβεις μια εταιρεία SEO είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσεις τις πωλήσεις σου. Αλλά το να βρεις τον σωστό συνεργάτη, θέλει προσοχή. Το καλύτερο είναι να δουλέψεις με μια ομάδα ειδικών που θα αφοσιωθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου όπως το κάνεις κι ο ίδιος.

Είναι ώρα να επιλέξεις εταιρεία SEO που θα σου φέρει επιτυχία. Και ένας αξιόπιστος συνεργάτης μπορεί να κάνει αυτό. Για αυτό εδώ στη Digital3, θα είμαστε όλοι στο πλευρό σου σε όλη τη διαδρομή.


Σχετικά Άρθρα

Πόσο Συχνά πρέπει να Ανανεώνω το Site μου;
Πως διαλέγω Domain Name; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις
Πως να Αυξήσεις την Οργανική Επισκεψιμότητα

ξεκινα τωρα

Φέρε την Επιχείρηση σου στην Ψηφιακή Εποχή