Instagram για Επιχειρήσεις: Πως θα σε βοηθήσει

Το Instagram για επιχειρήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσεγγίσεις περισσότερο κοινό και να αλληλεπιδρά η επιχείρηση σου με τους πελάτες της. Από την ίδρυση του, το Instagram για επιχειρήσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ, με το οποίο μπορούν να κάνουν ισχυρή την παρουσία τους και την προβολή των προϊόντων τους.

Ενώ υπάρχουν πολλές ευκαιρίες διαφήμισης και χορηγιών, το ξεκίνημα με το Instagram είναι δωρεάν και οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα αρκετά μεγάλο κοινό με μηδενικό κόστος.

Τι είναι το Instagram;

Το Instagram είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής social media πλατφόρμα στην οποία μπορείς να κοινοποιείς φωτογραφίες και βίντεο. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν δημοσιεύσεις φωτογραφιών ή βίντεο, stories που έχουν διάρκεια 24 ώρες, IGTV βίντεο ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα μέσω της εφαρμογής.

Το Instagram ανήκει στην εταιρεία Facebook και έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Επομένως, παρακάτω μπορείς να δεις πως από το Instagram για επιχειρήσεις μπορείς να επωφεληθείς εσύ και η επιχείρηση σου.

#1 Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν Instagram

Τo Instagram έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Από αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων, πάνω από 500 εκατομμύρια βρίσκονται στην πλατφόρμα σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε επιχείρηση πρέπει να υιοθετήσει στρατηγική Instagram για επιχειρήσεις.

#2 To Instagram για επιχειρήσεις μπορεί να βοηθήσει κάθε είδος επιχείρησης

Το Instagram για επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικό. Αυτό ισχύει για μεγάλες, γνωστές εταιρείες καθώς και για μικρότερες επιχειρήσεις ή startup.

Φυσικά, ακόμα και για τις πιο γνωστές επιχειρήσεις, η επιτυχία δεν θα έρθει εν μια νυκτί. Χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και μια έμπειρη ομάδα μάρκετινγκ.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την αναγνωσιμότητα του brand τους και να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους διατηρώντας ενεργή παρουσία και έχοντας ένα πρόγραμμα για την ανάρτηση των δημοσιεύσεων τους.

#3 Αύξηση των εσόδων με τη βοήθεια του Instagram για επιχειρήσεις

Το Instagram εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου και πλέον επιτρέπει τις πωλήσεις μέσω της εφαρμογής. Σήμερα, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο κέρδος μέσω της τοποθέτησης προϊόντων. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση είναι η καρτέλα Shop, η οποία βρίσκεται στην αρχική σελίδα του Instagram και επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν και να αγοράζουν προϊόντα απευθείας μέσω του Instagram.

Επίσης το Instagram επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσθέτουν ετικέτες στα προϊόντα στις φωτογραφίες τους με συνδέσμους που περιλαμβάνουν περιγραφή προϊόντος, τιμή και δυνατότητα για «αγορά τώρα», κάτι που θα οδηγήσει τον χρήστη στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα. Με αυτές τις υπηρεσίες, είναι εύκολο για μια επιχείρηση να αυξήσει τις πωλήσεις της.

#4 Τα stories κάνουν την επιχείρηση σου πιο προσιτή

Το Instagram για επιχειρήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξεις στους πιθανούς πελάτες ότι είσαι κάτι περισσότερο από μια απρόσωπη εταιρεία. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους αλλά μπορείς να κάνεις πραγματικά εντύπωση στο κοινό σου κάνοντας live αναρτήσεις και stories.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δείξεις την ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησης σου και να αλληλεπιδράσεις με το κοινό σου.

Instagram για Επιχειρήσεις: Πως θα σε βοηθήσει

#5 Μπορείς να συνεργαστείς με influencers

Στα social media υπάρχουν οι τακτικοί χρήστες και οι influencers. Οι influencers είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο ευρύ κοινό και μπορούν να προωθήσουν το brand σου ή ένα προϊόν της επιχείρησης σου. Εάν επιλέξεις έναν γνωστό influencer, τότε μπορεί να διαφημίσει την επιχείρηση σου ή το προϊόν σου σε εκατομμύρια ακόλουθους με λίγες μόνο αναρτήσεις.

#6 Τα hashtags μπορούν να αυξήσουν την προβολή σου

Αν έχεις μόλις δημιουργήσει λογαριασμό Instagram για επιχειρήσεις, τότε ενδεχομένως να φοβάσαι τον ανταγωνισμό. Με την χρήση των σωστών hashtag μπορείς να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους και γίνεις ανταγωνιστικός.

Θέλεις να αξιοποιήσεις το Instagram σωστά για να έχεις πωλήσεις; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#7 Μπορείς να αλληλεπιδράσεις αποτελεσματικά με τους πελάτες

Το Instagram για επιχειρήσεις σου δίνει την δυνατότητα να αλληλεπιδράς με το κοινό σου σε καθημερινή βάση. Στους χρήστες του Instagram αρέσει να σχολιάζουν, να κάνουν like και να κοινοποιούν τις αγαπημένες τους αναρτήσεις.

Όσα περισσότερα likes και σχόλια λαμβάνεις, τόσο πιο ορατή γίνεται η εταιρεία σου. Μπορείς να αποκτήσεις περισσότερα likes, τραβώντας φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιώντας τοπικά hashtag και με το να συνεργάζεσαι με άλλες επιχειρήσεις.

#8 Οι κινητές συσκευές είναι must

Δεδομένου ότι το 90% του χρόνου που δαπανάται σε κινητές συσκευές αφιερώνεται σε εφαρμογές, η επιχείρηση σου θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να κάνει τις αναρτήσεις της προσβάσιμες στους χρήστες σε όποιο social media έχουν επιλέξει να περιηγηθούν.

#9 Με το Instagram για επιχειρήσεις μπορείς να δεις τους ανταγωνιστές σου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Instagram για επιχειρήσεις για να βλέπεις πως αλληλεπιδρούν με το κοινό τους οι ανταγωνιστές σου. Παρακολούθησε προσεκτικά για να μάθεις πόσο συχνά δημοσιεύουν, τι περιεχόμενο δημοσιεύουν και πώς αλληλεπιδρούν με τους followers τους. Όλες αυτές οι πληροφορίες θα σου φανούν χρήσιμες προκειμένου να βελτιώσεις τη δική σου στρατηγική Instagram.

#10 Μπορείς να προσεγγίσεις νέους πελάτες μέσω των Instagram διαφημίσεων

Με την βοήθεια των Instagram ads, μπορείς να προσεγγίσεις νέους πελάτες και με εξατομικευμένες διαφημίσεις να προσεγγίσεις συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Μπορείς να στοχεύσεις συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία, να συνδεθούν στον ιστότοπο σου και να συλλέξεις χρήσιμα δεδομένα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις καμπάνιες μάρκετινγκ σου στα social media.


Σχετικά Άρθρα

Θες να φτιάξεις το δικό σου Ηλεκτρονικό Κατάστημα; Διάβασε πρώτα αυτό
Γιατί το eshop μου δεν κάνει Πωλήσεις και δεν πουλάει τίποτα;
Πώς να αξιοποιήσεις το Instagram για Marketing: Πλήρης Οδηγός

ξεκινα τωρα

Φέρε την Επιχείρηση σου στην Ψηφιακή Εποχή