Πώς να αυξήσεις τους followers στο Instagram

Αν θες να μεγαλώσεις το brand σου, να έχεις περισσότερους υποψήφιους πελάτες και να κάνεις περισσότερες πωλήσεις, τότε χρειάζεται να αυξήσεις τους followers στο Instagram. Κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο…

Φυσικά η λύση, που προτείνουν κάποιοι «έξυπνοι», της αγοράς ψεύτικων followers, μόνο προβλήματα δημιουργεί και το όφελος τους δεν είναι καν έστω βραχυχρόνιο.

Χρειάζεσαι λοιπόν followers – αληθινούς, γνήσιους followers – που ενδιαφέρονται για το brand σου, για την αξία που προσφέρεις και για τις λύσεις που δίνεις στα προβλήματά τους.

12 συμβουλές για να αυξήσεις τους followers στο Instagram

#1 Δημοσίευσε συχνά

Για να αυξήσεις τους followers στο Instagram, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να κάνεις δημοσιεύσεις συχνά. Και με αυτό δεν εννοούμε να κάνεις τρεις δημοσιεύσεις την ημέρα για ένα μήνα και μετά ποτέ ξανά. Χρειάζεται και συστηματικότητα.

Η επιμονή ανταμείβεται. Σύμφωνα με μια μελέτη, η καθημερινή δημοσίευση κερδίζει followers τέσσερις φορές πιο γρήγορα από την εβδομαδιαία δημοσίευση. Να γιατί:

 • Οι Followers σε ακολουθούν για κάποιον λόγο, κι αυτός είναι ότι θέλουν να βλέπουν περιεχόμενο από εσένα.
 • Όταν δημοσιεύσεις ποιοτικό περιεχόμενο, οι followers αλληλεπιδρούν με αυτό.
 • Η υψηλή αλληλεπίδραση στέλνει σήμα στον αλγόριθμο του Instagram.
 • Ο αλγόριθμος προωθεί το post σου σε περισσότερους χρήστες, ακόμη κι αν δεν σε ακολουθούν.
 • Μεγαλύτερη έκθεση οδηγεί σε νέους followers.

Αν δεν έχεις τον χρόνο και τις γνώσεις για να δημιουργείς συνέχεια ποιοτικό περιεχόμενο, οι Social Media Experts μας μπορούν να το αναλάβουν για εσένα. Έλα σε επαφή μαζί μας.

#2 Για να αυξήσεις τους followers στο Instagram χρησιμοποίησε Hashtags

Μπορεί τα λεκτικά και οι περιγραφές που γράφεις να μην είναι αναζητήσιμα, όμως τα hashtags είναι και με τα παραπάνω, κάτι που τα κάνει πολύ σημαντικά στη στρατηγική σου.

Όταν χρησιμοποιείς σχετικά hashtags είναι σίγουρο ότι θα αυξήσεις την οργανική έκθεση της δημοσίευσης σου. Ως εκ τούτου κάθε δημοσίευση πρέπει να περιλαμβάνει και κάποια hashtags σχετικά με το θέμα, αλλά και με όρους που πιθανόν να αναζητεί το κοινό σου.

Τυπικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι 30 hashtags σε κάθε δημοσίευση, αλλά μην το παρακάνεις. Μέχρι 10 hashtags είναι αρκετά. Πάνω από αυτό το όριο η δημοσίευση σου θα αρχίσει να δείχνει πολύ «πωλησιακή».

#3 Γράψε ένα ελκυστικό bio

Σύμφωνα με το Instagram, δύο από τις τρεις επισκέψεις στο προφίλ γίνονται από χρήστες που δεν σε ακολουθούν. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο τρίτα των χρηστών είναι εκεί έτοιμοι να γίνουν followers.

Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για αυτό; Το βιογραφικό στο προφίλ σου. Σε 150 χαρακτήρες που είναι το όριο, το προφίλ σου πρέπει να λέει στους επισκέπτες γιατί είσαι εκεί, τι πουλάς, που μπορούν να σε βρουν και τι σε κάνει διαφορετικό από τον ανταγωνισμό.

Κάνε το λοιπόν έξυπνο, σύντομο και απλό.

Επιπλέον, φρόντισε να προσθέσεις οπωσδήποτε ένα Link για το site σου και τα αντίστοιχα κουμπιά (email, τηλέφωνο, οδηγίες).

#4 Δημοσίευσε εξαιρετικό περιεχόμενο

Οκ, αυτό είναι προφανές.  Ο πιο απλός τρόπος για να αυξήσεις τους followers στο Instagram είναι αυτός. Το καλό περιεχόμενο πάντα ανταμείβεται.

Αν δεν δημοσιεύεις αρκετά καλό περιεχόμενο τότε δεν δίνεις λόγο στους χρήστες να σε κάνουν follow, αλλά και ούτε να το μοιράσουν σε άλλους.

Κάθε δημοσίευση πρέπει να ξεχωρίζει από το μέσο όρο, να προσφέρει κάτι στο κοινό (είτε γνώσεις, είτε διασκέδαση) και να είναι αυθεντική. Όσο περισσότεροι σε κάνουν follow και όσο περισσότεροι μοιράζουν τις δημοσιεύσεις σου ή τις στέλνουν σε φίλους, τόσο περισσότερο το Instagram εισπράττει το σήμα ότι κάτι αξιόλογο υπάρχει εδώ και το μοιράζει σε ακόμα περισσότερα άτομα.

Πώς να αυξήσεις τους followers στο Instagram

#5 Διαφήμισε το προφίλ

Την δυνατότητα της διαφήμισης την αφήσαμε πιο κάτω στη λίστα, όχι γιατί δεν είναι σημαντική, αλλά γιατί την γνωρίζεις ήδη. Είναι βέβαιο ότι το έχεις ακούσει ότι γίνεται ή ότι έχεις δει και εσύ στο Instagram χορηγούμενες δημοσιεύσεις.

Ναι, η διαφήμιση βοηθάει πολύ.

Όμως με μια διευκρίνιση: Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις ένα σωρό ποσά, ούτε να έχεις υψηλό budget, όπως ζητούν διάφοροι «ειδικοί» εκεί έξω. Χρειάζεται απλά να δημιουργήσεις χειρουργικής ακρίβειας καμπάνιες που θα φέρνουν αποτελέσματα στην πράξη. Κι αυτό είναι κάτι που το κάνουμε πολύ καλά.

#6 Γράφε Λεκτικά που επιζητούν αλληλεπίδραση από τους χρήστες

Ναι, είναι αλήθεια ότι το Instagram δίνει έμφαση στο οπτικό στοιχείο. Αλλά αν θες να μάθεις πώς να αυξήσεις τους followers στο Instagram, τότε πρέπει και οι περιγραφές και τα λεκτικά να καλούν τους χρήστες να κάνουν σχόλια:

 • Πάντα ξεκίνα με το σημαντικό σημείο του μηνύματός σου. Αν το λεκτικό είναι μεγαλύτερο από 125 χαρακτήρες, τότε ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει «περισσότερα» για να το δει όλο. Οπότε αυτοί οι 125 χαρακτήρες πρέπει να είναι αρκετά καλοί για να τον κάνουν να το διαβάσει.
 • Μπορείς να χρησιμοποιείς emojis προκειμένου να τραβήξεις την προσοχή του και το κείμενο να μην είναι «πιλάφι». Ωστόσο, μην το παρακάνεις γιατί από ένα σημείο και έπειτα βγάζουν παιδικότητα.
 • Ζήτα την άποψή του κοινού ή κάνε μια ερώτηση, προκειμένου να υπάρξει αλληλεπίδραση: Η αλληλεπίδραση που έχουν τα post σου είναι το κλειδί για να αρχίσει το Instagram να τα προωθεί και στο ευρύτερο κοινό.

#7 Για να αυξήσεις τους followers στο Instagram κάνε Tag την τοποθεσία σου

Η τοποθεσία είναι άλλο ένα αναζητήσιμο στοιχείο του Instagram. Κάνοντας λοιπόν tag την τοποθεσία σου, μπορείς να φτάσεις να σε δει το κοινό που ζει, ενδιαφέρεται ή επισκέπτεται την συγκεκριμένη περιοχή.

Για να προσθέσεις την τοποθεσία, απλά πάτα «Προσθήκη Τοποθεσίας» στην οθόνη δημοσίευσης του post. Και μπορείς είτε να επιλέξεις την περιοχή από τη λίστα, είτε να την εισάγεις πληκτρολογώντας.

#8 Στόχευσε στο Explore

Όπως το ίδιο το Instagram αναφέρει, η καρτέλα Explore (αυτή με τον μεγεθυντικό φακό στο κάτω μέρος του app) είναι το μέρος που «μπορείς να βρεις φωτογραφίες και βίντεο από αξιόλογους λογαριασμούς που δεν ακολουθείς ακόμα».

Και περισσότεροι από τους μισούς χρήστες της εφαρμογής χρησιμοποιούν το Explore προκειμένου να βρουν νέο περιεχόμενο.

Χρειάζεται οι δημοσιεύσεις σου λοιπόν να εμφανιστούν στην καρτέλα Explore. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το πώς όμως θα φτάσουν εκεί δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο (επίσημα). Όμως υπάρχουν τρόποι να ανεβάσεις τις πιθανότητες κατά πολύ:

 • Κάνε τις δημοσιεύσεις σου όταν το κοινό σου είναι ενεργό. Το Instagram ανταμείβει την φρεσκάδα του περιεχομένου.
 • Τσέκαρε την δική σου καρτέλα Explore και προσπάθησε να βρεις τα κοινά στις δημοσιεύσεις που εμφανίζονται εκεί.
 • Δοκίμασε με διάφορες μορφές περιεχομένου, μέχρι να βρεις ποια είναι η καλύτερη για το κοινό σου.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναπτύξεις το Instagram Account σου με αποτελεσματικό τρόπο. Επικοινώνησε μαζί μας.

#9 Ακολούθησε δημοφιλείς λογαριασμούς

Το να ακολουθείς σχετικούς λογαριασμούς είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να αυξήσεις τους followers στο Instagram. Όταν κάνεις follow κάποιον, αυτός ειδοποιείται, και τσεκάροντας το προφίλ σου θα σε κάνει follow αν του αρέσει αυτό που βλέπει.

Μπορείς να βρεις σχετικούς λογαριασμούς με πολλούς τρόπους:

Χρησιμοποίησε τους ανταγωνιστές ως οδηγό. Δες ποιους ακολουθούν, πατώντας πάνω στον αριθμό followers που έχουν. Έπειτα ακολούθησε αυτούς τους χρήστες.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το κοινό των ανταγωνιστών. Ακολούθησε αυτούς τους χρήστες και μιας και αυτοί ακολουθούν ήδη έναν αντίστοιχο λογαριασμό θα έχουν κίνητρο να ακολουθήσουν και το δικό σου.

Ωστόσο προτού ακολουθήσεις εκατοντάδες χρήστες, θυμήσου ότι πρέπει να διατηρήσεις μια ισορροπία μεταξύ του αριθμού των λογαριασμών που ακολουθείς και του αριθμού των λογαριασμών που σε ακολουθούν. Αυτή η αναλογία είναι σημαντική προκειμένου να διατηρείται η εμπιστοσύνη και η εγκυρότητα στο brand σου.

#10 Ενθάρρυνε τους χρήστες να σε κάνουν tag

Ένας άλλος τρόπος να φτάσει το brand σου σε περισσότερους χρήστες είναι να τους ενθαρρύνεις να σε κάνουν tag στα post τους.

Έτσι οι δικοί τους followers βλέπουν το brand σου και εάν θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να πατήσουν για να μεταφερθούν στο προφίλ σου.

#11 Χρησιμοποίησε τα Stories για να αυξήσεις τους followers στο Instagram

Κάθε μέρα μισό δισεκατομμύριο Λογαριασμοί στο Instagram βλέπουν Stories. Κι όχι μόνο αυτό, σύμφωνα με το ίδιο το Instgram, το ένα τρίτο από αυτά τα stories οδηγεί σε κάποιο link.

Οπότε αν θες να αγγίξεις περισσότερο κοινό, τότε πρέπει να αγκαλιάσεις αυτή τη δημοφιλή δυνατότητα.

Όπως και με τις δημοσιεύσεις, και εδώ χρησιμοποίησε hashtags και τοποθεσίες για να αυξήσεις την προβολή των stories σου. Έχε κατά νου να τα μοιράζεις μέσα στην ημέρα. Τέλος, τα stories, εμφανίζονται και στην καρτέλα του Explore.

#12 Μοίρασε τον Λογαριασμό σου

Αν θες οι άνθρωποι να σε ακολουθούν στο Instagram, τότε πρέπει να τους το κάνεις απλό. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για αυτό είναι να προωθήσεις τον Instagram λογαριασμό σου στα άλλα κανάλια και μέσα που χρησιμοποιείς.

Αν έχεις ήδη λογαριασμό σε κάποια άλλη πλατφόρμα, όπως το Facebook ή το Twitter, ζήτα από τους fans να σε ακολουθήσουν και στο Instagram.

Στο site σου πρόσθεσε τα Link για όλα τα social media προφίλ σου. Και σιγουρεύσου ότι το Link είναι σωστό. Είναι απίστευτο πόσες πολλές εταιρίες έχουμε δει να έχουν στα site τους λάθους link για τα social media.

Μέσα από το site σου και τα άλλα social media, προώθησε συγκεκριμένα events του Instagram Λογαριασμού σου, όπως κάποιος διαγωνισμός ή κάποιο live.

Και τώρα η σειρά σου να αυξήσεις τους followers στο Instagram

Δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος να αυξήσεις τους followers στο Instagram. Υπάρχουν όμως πολλές αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορείς να εφαρμόσεις, να αξιολογήσεις, να βελτιστοποιήσεις, προκειμένου να ανταποκριθείς σε αυτά που ζητάει το κοινό σου.

Σίγουρα χρειάζεται χρόνος, υπομονή και επιμονή. Εστίασε στην ποιότητα και σύντομα θα αυξήσεις τους followers στο Instagram! Φυσικά είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εφαρμογή της σωστής στρατηγικής. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.


Σχετικά Άρθρα

7 Συμβουλές για πετυχημένη Στρατηγική Digital Marketing στο YouTube
Email Marketing: Τι μπορώ να πετύχω με αυτό;
SEO για Μικρές Επιχειρήσεις: 4 Συμβουλές για να Εκτοξεύσεις το Site σου

ξεκινα τωρα

Φέρε την Επιχείρηση σου στην Ψηφιακή Εποχή