Τι κάνει μια Εταιρεία SEO; Πως λειτουργεί ένα SEO Agency

Το να φτιάξεις το site σου είναι μόνο το πρώτο βήμα του να δημιουργήσεις μια πετυχημένη και αποτελεσματική ψηφιακή παρουσία. Ενώνοντας δυνάμεις με κάποιο αποτελεσματικό SEO Agency θα βοηθήσεις το site σου να έχει περισσότερες επισκέψεις και πωλήσεις. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβεις τι κάνει μια εταιρεία SEO.

Πως μπορεί να σε βοηθήσει ένας SEO expert; Και γιατί το SEO είναι τόσο σημαντικό για κάθε site; Και πως μπορείς να διαλέξεις το σωστό;

Τι κάνει μια Εταιρεία SEO;

Κάθε εταιρεία SEO είναι μοναδική, αλλά όσες αξίζουν έχουν παρόμοιο στόχο: να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρησή σου. Γιατί τελικά το SEO agency είναι ένας συνεργάτης που φέρνει περισσότερες επισκέψεις, κίνηση στο site και τελικά πωλήσεις.

Όπως δηλαδή προσλαμβάνεις έναν λογιστή για να σε βοηθήσει με τα λογιστικά βιβλία σου και τις δηλώσεις στην εφορία, έτσι συνεργάζεσαι και με μια εταιρεία SEO για να σε βοηθήσει να γίνει το site σου πιο ορατό στις μηχανές αναζήτησης και να εμφανίζεται πιο πάνω.

Εν ολίγοις, αυτό που κάνει μια εταιρεία SEO είναι να συνεργάζεται με επιχειρήσεις στο θέμα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, ώστε το site να έχει περισσότερες επισκέψεις.

Γιατί η αυξημένη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης σημαίνει περισσότερη κίνηση για το site, περισσότερο ενδιαφέρον (leads) από τους χρήστες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, και άρα περισσότερες πωλήσεις.

Αν σκέφτεσαι να συνεργαστείς με κάποιο SEO agency, ήδη ξέρεις τα προφανή οφέλη: περισσότερη κίνηση, περισσότερες πωλήσεις, μαζί με μια περιεκτική στρατηγική και ανάλυση του site. Παρ’ όλο που αυτά είναι πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη, υπάρχουν και άλλα οφέλη όταν δουλεύεις με μια εταιρεία SEO, με κυριότερη μια σωστή στρατηγική μάρκετινγκ που επεκτείνεται στην συνολική ψηφιακή παρουσία της εταιρείας.

Ταχύτητα Φόρτωσης του Site: Πώς να την βελτιώσεις Εταιρεία SEO: Πως να επιλέξεις εταιρεία SEO σε 5 απλά βήματα Τι κάνει μια Εταιρεία SEO

Τι περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες μιας εταιρείας SEO;

Το να πεις με ποιον ακριβώς τρόπο λειτουργεί κάθε εταιρεία SEO δεν είναι εύκολο. Κάθε εταιρεία λειτουργεί διαφορετικά, όπως και κάθε πελάτης είναι διαφορετικός με διαφορετικές ανάγκες και πολλές διαφορετικές μεταβλητές.

Όμως κατά την άποψη μας μια ολοκληρωμένη συνεργασία SEO πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τις ακόλουθες ενέργειες και να απαντάει στα κάτωθι ερωτήματα.

Έρευνα και Ανάλυση του Site και της Αγοράς Στόχου

 • Πόσο καλή είναι η απόδοση του site;
 • Τι λειτουργεί καλά για τους ανταγωνιστές σου;
 • Ποιες είναι οι λέξεις κλειδιά που αναζητά το κοινό σου;
 • Τι αποτελέσματα να περιμένεις βάσει το budget σου;

Αλλαγές στο SEO του site

 • Είναι οι τίτλοι των σελίδων και τα descriptions βελτιστοποιημένα;
 • Είναι το περιεχόμενο του site ξεκάθαρο, ακριβές και βάσει των προδιαγραφών SEO;
 • Εξηγείς τα προϊόντα σου και τα οφέλη από αυτά με τον σωστό τρόπο;
 • Είναι οι σελίδες βελτιστοποιημένες για τις σωστές λέξεις κλειδιά και θεματικές;

Αλλαγές στο SEO εκτός του site

 • Κερδίζει το site σταδιακά σε authority;
 • Λειτουργεί ο server όπως πρέπει;
 • Είναι το site αρκετά γρήγορο και συμβατό με τις απαιτήσεις της Google;
 • Προσφέρει το site μια καλή εμπειρία στον χρήστη;

Ενημερώσεις και ξεκάθαρη Επικοινωνία

 • Πόσο συχνά θα λαμβάνεις report για την καμπάνια;
 • Τι θα περιλαμβάνεται σε αυτά;
 • Ποιοι είναι οι κοινοί σας στόχοι;

Δημιουργία Περιεχομένου

 • Ποιες είναι οι ευκαιρίες για περιεχόμενο στο site;
 • Τι τύπος περιεχομένου λειτουργεί καλύτερα στους πελάτες σου;
 • Πως θα βεβαιωθούν ότι το περιεχόμενο είναι SEO;
 • Έχει το site σου αρκετά call to action;

Αυτές οι περιοχές που αναφέραμε σου δίνουν μια καλή θεώρηση των βασικών στοιχείων που καλύπτει μια (σωστή) εταιρεία SEO αλλά και τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον υποψήφιο SEO συνεργάτη σου.

Φυσικά αυτή η απλή γενική λίστα δεν αρκεί, καμία καμπάνια δεν μπορεί να περιοριστεί σε μερικά απλά bullets. Και κάθε πετυχημένη καμπάνια SEO χρειάζεται συνεχή βελτιστοποίηση καθώς τρέχει, προκειμένου να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μια καλή εταιρεία SEO θα είναι σε συχνή επαφή μαζί σου, καθώς τεστάρει και αλλάζει την στρατηγική που υπάρχει πίσω από την καμπάνια και το site σου. Και καθώς οι παράμετροι και οι προδιαγραφές της Google αλλάζουν συνέχεια, βεβαιώσου ότι επιλέγεις εταιρεία SEO που μπορεί να προσαρμόζεται γρήγορα στις εξελίξεις.

Θέλεις να έχεις ένα SEO site που φέρνει πωλήσεις; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Πως λειτουργεί μια εταιρεία SEO;

Ας πούμε ότι έχεις μια επιχείρηση που κάνεις Ανακαινίσεις Σπιτιών στην Καλαμάτα. Είσαι ειδικός στο θέμα της ανακαίνισης. Σου αρέσει να μιλάς για πατώματα, υδραυλικά, κουφώματα κλπ.

Θες να έχεις περισσότερους πελάτες για την επιχείρηση σου και ακούς από κάποιον ότι έψαχνε στο google για ανακαινίσεις και δεν σε βρήκε. Το να μάθεις, να εφαρμόσεις και να βελτιστοποιήσεις το SEO του site σου όμως, δεν είναι επιλογή για σένα. Οπότε ψάχνεις και βρίσκεις μια αξιόπιστη εταιρεία SEO για να σε βοηθήσει να διαχειριστείς την ψηφιακή παρουσία σου.

Μερικούς μήνες μετά το site σου αρχίζει να εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα της Google κάθε φορά που κάποιος ψάχνει για «ανακαινίσεις σπιτιών Καλαμάτα» ή για «ανακαίνιση Καλαμάτα». Και έχεις περισσότερη δουλειά από ποτέ, καθώς σου τηλεφωνεί κόσμος και σου λέει «σε βρήκα στο ίντερνετ και θέλω…»

Η συνεργασία με μια ποιοτική εταιρεία SEO σου δίνει την εμπειρία που χρειάζεται να για να έχεις περισσότερους πελάτες από το Google. Το καλό είναι ότι οι χρήστες που έρχονται από οργανικές αναζητήσεις (μη πληρωμένες διαφημίσεις δηλαδή) τείνουν να είναι υψηλής ποιότητας και να κάνουν τελικά αγορές.

Το ωραίο με το SEO είναι ότι βρίσκεσαι μπροστά στα μάτια πελατών που ενδιαφέρονται όντως για αυτό που προσφέρεις (για αυτό το αναζήτησαν εξαρχής). Γιατί οι συνηθισμένες ενέργειες μάρκετινγκ απαιτούν από τις επιχειρήσεις να προβάλλουν το μήνυμα τους σε χιλιάδες ανθρώπους που ούτε καν ενδιαφέρονται για αυτό.

Το SEO λειτουργεί με τον αντίθετο τρόπο: Κάνει πιο εύκολο στους ανθρώπους να αναζητήσουν και να βρουν την επιχείρηση σου. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις ήδη ότι όταν χτυπήσει το τηλέφωνό σου, πρόκειται για ανθρώπους που έχουν μια ανάγκη που θέλουν να τους καλύψεις.

Είσαι έτοιμος να δεις τι μπορεί να κάνει το SEO για εσένα;

Το να βρεις την σωστή εταιρεία SEO για σένα που να μιλάτε την «ίδια γλώσσα» και να σε καταλαβαίνει, θα αλλάξει το μέλλον της επιχείρησης σου.

Οι αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης είναι ένα πολύ δυνατό κανάλι μάρκετινγκ που συνεχίζει να αναπτύσσεται. Όταν γνωρίζεις τι κάνει μια εταιρεία SEO και πώς να βρεις την σωστή για εσένα, μπορείς να έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το SEO, το πώς μπορεί να σε βοηθήσει και τον τρόπο που δουλεύουμε μαζί σου, επικοινώνησε μαζί μας.


Σχετικά Άρθρα

Brand Loyalty: Πώς να το Eνισχύσεις με τη βοήθεια των Social Media
6 Αποτελεσματικές Συμβουλές Ψηφιακού Μάρκετινγκ από την Digital3
Πώς να διαφημίσεις το eShop σου και να έχεις Πωλήσεις

ξεκινα τωρα

Φέρε την Επιχείρηση σου στην Ψηφιακή Εποχή